Hlavní obsah

Eritrejec, který shodil ženu s dítětem pod vlak, byl uváděn jako učebnicový příklad integrace

Eritrejec, který v pondělí ve Frankfurtu nad Mohanem shodil pod přijíždějící rychlovlak ICE ženu s osmiletým chlapcem, byl uváděn jako učebnicový příklad perfektní integrace, řekl v úterý německý policejní prezident Dieter Romann na tiskové konferenci. Ministr vnitra Horst Seehofer (CSU) dodal, že jeho případ se dokonce objevoval v nejrůznějších publikacích jako příklad vydařeného zapojení do společnosti, napsal server týdeníku Focus.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé nosí květiny na nádraží ve Frankfurtu nad MohanemVideo: Reuters

 
Článek

„Podezřelý se narodil v roce 1979 v Eritreji. Do Švýcarska přicestoval nelegálně v roce 2006. O dva roky později mu byl udělen azyl a muž se velmi dobře integroval,“ uvedl Romann. Eritrejec žijící ve Švýcarsku je ženatý a je otcem tří dětí. Podle informací švýcarských orgánů dobře a tvrdě pracoval. „Muž byl uváděn v publikacích jako příklad úspěšné integrace,“ dodal Seehofer.

Zatím není jasné, proč v pondělí strčil pod koleje ženu s dítětem. Žena se dokázala dostat z kolejiště, ale osmiletý hoch zemřel. Třetí osobou, kterou se pokusil strčit pod vlak, byla 78letá žena. Utrpěla zranění ramene, ale nespadla do kolejiště. Oběti a pachatel se patrně neznali.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Ministr vnitra Horst Seehofer (vlevo) a policejní prezident Dieter Romann

Čtyřicetiletý Eritrejec měl podle Romannových informací už minulý čtvrtek ve Švýcarsku napadnout svou sousedku. Ženu ohrožoval nožem, škrtil ji a nakonec ji v jejím bytě zamkl. Byl na něj po celém Švýcarsku vydán zatykač. „Do Německa ale přicestoval legálně,“ uvedl Seehofer.

Foto: Christoph Reichwein, ČTK/AP

Muž původem z Eritreje je podezřelý z toho, že pod přijíždějící vlak shodil ženui a jejího osmiletého chlapce. Dítě zemřelo.

„Mohu vás ujistit, že uděláme vše, co je v našich silách, abychom dosáhli toho, že tento případ bude vyšetřen, a pachatel dostane spravedlivý trest,“ řekl Seehofer. Podezřelému hrozí až doživotí.

Ministr současně ubezpečoval veřejnost, že vláda zajistí na nádraží občanům bezpečnost.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Lidé nosí na místo tragédie na železniční nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem svíčky a květiny.

„Máme morální odpovědnost za to, abychom zlepšili bezpečnost. K tomu patří i více policistů,“ řekl ministr. Argument, že půjde o vysoké náklady, podle něj neobstojí. Připomněl, že vždy podporoval větší počet bezpečnostních kamer ve veřejných prostorech.

Reklama

Výběr článků

Načítám