Hlavní obsah

Eagles of Death Metal dokončili v Paříži koncert, který přerušili teroristé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Americká rocková kapela Eagles of Death Metal se vrátila do Paříže, aby dokončila svůj koncert, který 13. listopadu v klubu Bataclan předčasně ukončil útok islámských teroristů. Skupina tentokrát vystoupila ve slavné Olympii a byli pozváni všichni přeživší z Bataclanu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Eagles of Death Metal zahráli v pařížské OlympiiVideo: EAGLE ROCK ENTERTAINMENT, AP

 
Článek

„Mír, láska a rock n’ roll,“ přivítal fanoušky na úvod zpěvák a kytarista Jesse Hughes, který předtím ohlašoval, že kapela má „svatou povinnost“ násilím přerušenou „show dokončit“.

Bezplatný vstup měli do Olympie všichni, kdo přežili listopadový masakr v Bataclanu, kdy teroristé povraždili 90 lidí a dalších více než sto zranili.

Foto: ČTK/AP

Upoutávka před pařížskou Olympií na koncert Eagles of Death Metal

„Několik hodin jsem se trápil rozhodováním, jestli půjdu. Je to divné, dříve to pro mě bylo běžné, že jsem chodil na koncerty,“ řekl agentuře AFP 26letý Alexis, který v Bataclanu přežil díky tomu, že předstíral, že je mrtvý.

Foto: Jean Nicholas Guillo, ČTK/AP

Jesse Hughes, frontman skupiny Eagles of Death Metal s tričkem, které nese nápis: Chci být skutečně v Paříži.

V Olympii v úterý zazněla i píseň Save A Prayer, která se stala symbolem odporu kapely a jejich fanoušků vůči terorismu.

Koncert se uskutečnil za asistence ozbrojených policistů a vojáků. Připravena byla i pomoc psychologů pro ty, kteří vloni v listopadu zažili v Bataclanu masakr.

Bataclan zůstává zavřený, jeho provozovatelé ho však chtějí ještě letos znovu otevřít.

Reklama

Související témata:

Související články

Vrazi z Bataclanu počítali s tím, že uniknou

Dva ze tří členů komanda, které vraždilo střelbou z kalašnikovů v pařížském klubu Bataclan, počítali, že z místa uniknou k další akci. Neměli zjevně v úmyslu...

Výběr článků

Načítám