Hlavní obsah

Dvojice Afghánců mlátila v Řezně náhodné kolemjdoucí

– Řezno

Policie v bavorském městě Řezno řeší případ, kdy si dva žadatelé o azyl z Afghánistánu náhodně vybírali kolemjdoucí, aby je zmlátili, napsal server týdeníku Focus. Zatím se mluví o čtyřech napadených. Útočníky se podařilo zadržet.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

První útok se odehrál v pondělí večer krátce před 20.00 nedaleko vlakového nádraží v Řezně. Mladíci ve věku 18 a 19 let zaútočili na 53letého muže, který utrpěl lehká zranění. Poté, co muže zmlátili, utekli.

O něco později si vyhlédli 75letého muže, na kterého se vrhli. Když napadenému přispěchal na pomoc 25letý muž, útočníci ho zmlátili také. Z potyčky vyvázl jen s lehčími zraněními, ale starší muž skončil v nemocnici kvůli zlomenině.

Další obětí řádění dvojice Afghánců se stal 49letý muž. Mladíci ho zřídili tak, že skončil na pohotovosti v nemocnici. Jeho zranění byla naštěstí pouze lehká.

Policistům se podařilo dvojici útočníků zadržet. Zatím se ví o čtyřech brutálních napadeních. Útočníci byli v době činu opilí. Proč muže napadali, policie nesdělila.

Podobný případ se odehrál koncem loňského prosince v Ambergu. Čtyři žadatelé o azyl z Afghánistánu, Sýrie a Íránu ve věku 17 až 19 let zmlátili a zranili celkem 12 lidí. Své oběti si vybírali náhodně a stali se jimi děti i dospělí, muži i ženy. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám