Hlavní obsah

Dvě parašutistky nepřežily přistání v Baltském moři

Čtyři parašutisty - dva muže a dvě ženy - v pondělí silný vítr zavál od polského pobřeží do Baltského moře. Oba muži se dostali na břeh vlastními silami, ale ženy se nepodařilo zachránit, uvedla polská televize TVN 24.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Po osmé hodině večer jsme dostali hlášení, že čtyři parašutisty, létající nad městem Kolobrzeg, odnesl vítr a dopadli do moře," řekl mluvčí hasičů Tomasz Kubiak. "Muži se dostali z vody sami, po obou ženách se pátralo. Záchranáři je po nalezení a vytažení z vody předali zdravotníkům, ale po téměř hodinovém oživování lékař konstatoval smrt obou žen," dodal.

Podle listu Gazeta Wyborcza je možné, že došlo ke špatnému vysazení parašutistů z letadla startujícího z polního letiště, které je využíváno jen během letní sezony různými aerokluby z celé země.

Zvláště v situaci, kdy parašutisté mají přistát na pláži, je podle expertů důležité dbát na sílu a směr větru, aby parašutisté nepřistávali do moře, kde je krajně obtížné udržet se s těžkým vybavením na hladině. Každopádně by takovým skokům měla asistovat motorová loď, aby v případě potřeby mohla parašutistům pomoci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám