Hlavní obsah

Dvě minuty a mohlo být po mně, líčí Slovák, který zmeškal autobus smrti

Právo, Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nitra

Pouhé dvě minuty zpoždění Peterovi cestujícímu z Nitry dost možná zachránily život. Chystal se totiž nastoupit do linkového autobusu, který se ve středu na cestě do Jelence srazil s náklaďákem. Při tragické nehodě zemřelo dvanáct lidí včetně čtyř dětí.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda autobusu u NitryVideo: Joj.sk

 
Článek

Peter chtěl jet zmíněným spojem ve 12.50 z Nitry, ale jeho autobus z Hlohovce měl zpoždění. „Autobus se kvůli dopravní situaci zpozdil o dvě minuty a nestihl jsem spoj do Jelence,“ řekl serveru topky.sk cestující, který si nepřál zveřejnit celé jméno.

Ve chvíli, kdy mu autobus odjížděl doslova před nosem, Peter ještě nadával. Později si uvědomil, že měl dost možná obrovské štěstí. Možná dokonce o vlásek unikl smrti. Když pak na internetu viděl první zprávy o neštěstí, pochopil, že šlo právě o spoj, který nestihl.

BEZ KOMENTÁŘE: Slovenská policie zveřejnila záběry z místa nehody autobusuVideo: Policie SR

„Byl to šok. Nechtěl jsem tomu ani věřit. Dělily mě dvě minuty od toho, abych seděl v havarovaném autobusu. V Nitře jsem si všiml podezřele velkého počtu projíždějících aut záchranářů a pak jsem pochopil, co se děje,“ líčil Peter serveru Topky.sk.

Silnice smrti u Nitry přestala budit hrůzu, pak si vzala životy 12 lidí

Evropa

Šokovala ho hlavně zpráva o čtyřech dětských obětech havárie. „Je mi to moc líto. Chtěl bych vzkázat rodičům dětí upřímnou soustrast a hodně vnitřní síly. Nedovedu si představit, že bych přišel o dítě, neunesl bych to psychicky,“ dodal.

Do autobusu narazil protijedoucí nákladní vůz naložený kamením. Na místě zemřelo 12 lidí a dalších 20 utrpělo zranění. Na místě zasahovalo 60 hasičů, sedm záchranek a dva záchranářské vrtulníky.

Reklama

Výběr článků

Načítám