Hlavní obsah

Dva zatčení při protiteroristické razii v Bruselu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Při razii v centru Bruselu byli v neděli večer zatčeni dva bratři v souvislosti s listopadovými útoky džihádistů v Paříži. Bez dalšího upřesnění to v noci na dnešek sdělil mluvčí belgické prokuratury Eric Van Der Sypt. Podle agentury AFP federální prokuratura upřesní razii a zatčení v pondělí dopoledne v prohlášení.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Belgičtí policisté před Velkou mešitou v Bruselu

Článek

Podle místních médií policejní razie proběhla od 18:00 do 23:00 SEČ v jedné budově v ulici Clé ve čtvrti Dansaert nedaleko hlavního náměstí metropole, kde se koná tradiční vánoční trh. Nedaleko místa zátahu je také čtvrť Molenbeek-Saint-Jean, kde žije hodně muslimských přistěhovalců a kde žili i někteří atentátníci z Paříže.

V rámci vyšetřování atentátů, které si začátkem 13. listopadu v Paříži vyžádaly 130 mrtvých a jejichž autoři měli vazbu na Belgii, belgické úřady už před nedělním zátahem zadržely a obvinily osm podezřelých. Nyní spolu s francouzskými kolegy pátrají po jednom z hlavních podezřelých, kterým je 26letý Francouz Salah Abdeslam. Ten po atentátech prý utekl z Paříže do Bruselu, kde předtím dlouho žil.

Abdeslam je zřejmě posledním živým ze skupiny teroristů, kteří v pátek 13. listopadu ve francouzské metropoli zaútočili. Sám na poslední chvíli od útoku ustoupil a zahodil pás s výbušninami.

Reklama

Výběr článků

Načítám