Hlavní obsah

Dva turisté z potopené lodi asi zahynuli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ATÉNY

Dva francouzští turisté jsou pohřešováni po čtvrteční nehodě řecké výletní lodě Sea Diamond u ostrova Santorini v Egejském moři, na níž plulo 1153 cestujících. Loď, která narazila na podmořský útes, se v pátek ráno potopila.

Článek

V pátek kolem šesté ráno loď pomalu klesla na nehluboké dno u skalnatého pobřeží ostrova. Malou skvrnu uniklého paliva zlikvidovali záchranáři.

Nezvěstný je 45letý Francouz a jeho 16letá dcera. Jeho manželka i jejich druhé dítě se dostaly v pořádku na pevninu. Jak řekla agentuře Reuters řecká ministryně turistiky Fani Palliová-Petraliová, kabinu francouzských turistů zalila okamžitě po nárazu na útes voda a části rodiny se zřejmě nepodařilo z pasti uniknout.

Mapa: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

"Řecká pobřežní stráž spolu s potápěči prohledávají oblast, kde se loď potopila, a hledají nezvěstné," uvedl mluvčí ministerstva námořní dopravy Andreas Theofilu.

Nehoda při výletní plavbě

Loď o výtlaku 22 421 tun, patřící společnosti Louis Cruise Lines, ve čtvrtek míjela malebné pobřeží ostrova, když kolem 15. hodiny narazila na podmořský útes. 

Záchranářům se podařilo 143 metrů dlouho loď vyklidit během tří hodin už ve čtvrtek. [celá zpráva] Na evakuaci cestujících a později i posádky se podílela kromě desítky lodí nacházejících se v blízkosti i plavidla řeckého vojenského námořnictva. K žádným zraněním nedošlo.

Většinu cestujících tvořili turisté z USA a Kanady, Američanů bylo 730, Španělska, Německa a Francie. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám