Hlavní obsah

Dva italští studenti při grilování zapálili les, každý má zaplatit 350 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Dva italské studenty odsoudili k zaplacení vysokých pokut za to, že loni při grilování způsobili rozsáhlý požár lesa v italském regionu Como, při kterém lehlo popelem asi tisíc hektarů lesa. Každý má zaplatit 13,5 milionu eur (cca 350 milionů korun).

Požár v oblasti Como

Článek

Les začal hořet poté, co si studenti loni 30. prosince za extrémního sucha grilovali na pozemku, který patří dědovi jednoho z nich.

Hašení požáru trvalo několik dní. Oheň sežehl 1000 hektarů lesa, přičemž sto hektarů už nejde zachránit, což je důvod, proč je pokuta tak vysoká.

Jeden ze studentů podle listu La Stampa vyjádřil hlubokou lítost, ale současně dal najevo, že se mu verdikt nelíbí, protože podle něj měl požár více ohnisek. „Jsme obětními beránky požáru, který se nedá vysvětlit. Okamžitě jsme zavolali hasiče a vrhli se na plameny, abychom je uhasili,“ uvedl.

K hašení požáru byla nasazena i letadla.

Žalobci ale uvedli, že postup ohně jasně ukazuje, že hořet začalo na místě grilování.

Dvojice navíc neplatí pokutu za celé požářiště. Studenti jsou zodpovědní za spálení „jen” 6840 metrů čtverečných porostu, za což může být udělena pokuta mezi osmi a 40 miliony eur.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám