Hlavní obsah

Doživotí pro dva Slováky, kteří zavraždili krajana v Německu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TRAUNSTEIN

Doživotní trest dostali v pondělí v Německu dva Slováci 24 a 25 roků za brutální loupežnou vraždu svého 32letého krajana, kterého předloni ubodali u Rosenheimu, aby ho připravili o automobil značky mercedes. Propuštěni nesmějí být dříve než za patnáct let.

Článek

Proces v Traunsteinu trval šest dní. Slováky shledal vinnými z vraždy Petera Šturdíka, který je vezl z Bratislavy do Bavorska. Na jihu Německa ho 26. srpne 2005 přinutili, aby sjel z dálnice A8 spojující Mnichov se Salcburkem. V lese ho ubodali a utloukli kladivem, sebrali mu kreditní karty a ještě týž den se s ukradeným mercedesem vrátili na Slovensko. Mrtvolu pár dní poté našli rakouští výletníci.

Německá policie měla problémy mrtvého identifikovat, a proto se obrátila na další evropské země. Totožnost oběti se podařilo zjistit na základě dokladů, které pachatelé vyhodily do kontejneru. Policisté kvůli nim prohledali tuny odpadků na několika bavorských dálničních odpočívadlech.

Proces se konal za přísných bezpečnostních opatření, neboť mladší z pachatelů nabídl jednomu spoluvězni 5000 eur (140 000 korun) za usmrcení svého komplice. Pětadvacetiletý totiž o rok mladšímu komplici údajně přitížil při vyšetřování.

Státní zástupce Volker Ziegler připustil, že mladší ze slovenských mužů byl ve dvojici aktivnější. Odmítl ale skutečnost, že by starší komplic neměl před dvěma roky o vražedném záměru potuchy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám