Hlavní obsah

Do skupiny turistů v Jižním Tyrolsku najelo auto, sedm mrtvých

Aktualizováno

Šokující nehodu, v níž hrál hlavní roli alkohol, vyšetřuje policie v Jižním Tyrolsku. V noci na neděli tam najelo osobní auto Audi TT do skupiny turistů ve věku 20 až 25 let. Na místě zahynulo šest lidí, dalších jedenáct bylo vážně zraněno. jedna ze zraněných zemřela v rakouské nemocnici v pondělí, napsala agentura DPA .

Foto: Profimedia.cz

nehoda se stala v neděli, hodinu po půlnoci.

Článek

Okolnosti neštěstí zatím nejsou jasné. Policie ale předpokládá, že šlo o nehodu. Osmadvacetiletý řidič, rodák z jihotyrolského Kiensu, nehodu přežil. Zjistilo se však, že byl za volantem opilý. Rádio Rai Südtirol uvedlo, že mu bylo naměřeno 1,97 promile alkoholu v krvi. Muž by okamžitě zadržen. Hrozí mu trest vězení od osmi do 12 let.

Osobní automobil vjel do skupiny sedmnácti mladých lidí v neděli kolem 1:00 v obci Lutago v regionu Tridentsko-Horní Adiže na severovýchodě Itálie. Trávili večer v jedné místní diskotéce a vraceli se zpět do svého ubytování. Po nehodě bylo na místě tragédie šest mrtvých a zbytek odváželi záchranáři do nemocnic v okolí. Jednu ženu transportoval vrtulník do nemocnice v Innsbrucku. Ta později zemřela.

Na místě mělo podle rádia Rai Südtirol operovat 160 záchranářů.

Řidíi byl v pondělí propuštěn z nemocnice a putoval do vyšetřovací vazby. Podle jeho právního zástupce Alessandra Tonona muž nehody lituje; údajně si neuvědomoval, jak moc je opilý. Hrozí mu až 18 let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Na místě zasahovalo 160 záchranářů a hasičů.

Server týdeníku Focus napsal, že zemřelými i zraněnými jsou mladí lidé z německé spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko. Zatím ale stále probíhá identifikace. Dvě oběti už byly identifikovány, pocházejí z Kolína nad Rýnem a Remscheidu. Ne všichni mladí lidé se navzájem znali, navíc někteří u sebe neměli dokumenty, uvedla policie.

Mezi zraněnými jsou i dva obyvatelé Jižního Tyrolska.

Alpská oblast, v níž k neštěstí došlo, leží nedaleko hranic s Rakouskem a je oblíbená u milovníků zimních sportů.

Tři kamiony v Pensylvánii narazily do autobusu: Pět mrtvých a 60 zraněných

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám