Hlavní obsah

Do Británie se vrací déšť, hladina Temže dále stoupá

Londýn
Aktualizováno

Bouřlivé počasí opět zasáhlo Británii a přineslo silné deště i prudké větry, které strhávaly dráty elektrického vedení. Bez proudu zůstává 16 tisíc odběratelů. Lijáky opět postihly jihozápadní Anglii a jih Walesu, kde má spadnout až 40 mm srážek. V severnějších oblastech v Dartmooru a Exmooru nově sněží.

Foto: Darren Staples, Reuters

Britové se pokoušejí dostat do restaurace v zaplaveném Worcesteru.

Článek

Hladina Temže západně od Londýna dosahuje rekordních výšek a očekává se, že bude dále stoupat. Pokračující povodně podle úřadů ohrožují životy na 22 místech v oblastech Gloucestershire, Somerset, Berkshire a Surrey.

Ještě na začátku týdne hrozila velká voda jen ve 13 oblastech. [celá zpráva]

Během pátku jejich počet stoupl ze 17 na 22.

Foto: Luke Macgregor, Reuters

Evakuace Eghamu, kde se stoupla Temže

Foto: Darren Staples, Reuters

Ptáci nad zatopenou oblastí Woresteru

Problémy také vytváří silný vítr, který bičuje souostroví Scilly 45 km jihozápadně od Cornwallu. Pobřeží u Plymouthu bičují silné vlny, které vzdul vítr o rychlosti mezi 110 a 130 kilometry.

Foto: Reuters

Satelitní snímek cyklóny na Británií

Pomáhat přišli i princové William a Harry. S vojáky vykládali pytle s pískem v Datchetu v hrabství Berkshire.

Premiér David Cameron opět ujistil postižené, že jim vláda bude usilovně pomáhat. Na pomoc se vyčlení veškeré potřebné finance. V rozhovoru pro stanici BBC vzkázal občanům, podnikům a místním správám, že vláda zaplatí i vojenskou pomoc či pytle s pískem, kterými se záchranáři snaží zastavit či odklonit záplavovou vodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám