Hlavní obsah

Dívky chtěly fotku, jak uskakují před jedoucím vlakem, ten je přejel

Novinky, Vladimír Michna
Memmingen

Dvě mladé německé dívky ve městě Memmingen tragicky zahynuly, když se chtěly vyfotografovat, jak přebíhají koleje těsně před vlakem. Mělo jít zřejmě o fotografie do soutěže, uvedl německý list Bild.

Článek

Třináctiletá Vanessa H. a šestnáctiletá Nicole G. utrpěly v pátek odpoledne smrtelná zranění, když je při jejich neúspěšném pokusu srazil vlak jedoucí rychlostí 110 km/h.

Policie před přecházením kolejí na místě, kde obě dívky zahynuly, varovala cedulí s nápisem Zde není stezka pro pěší.

Vanessa a Nicole v 17:20 dorazily na jejich oblíbené, ale velmi nebezpečné místo, kudy vede regionální dráha do Augsburgu. Co se dělo poté, není stále úplně jasné.

Chtěly poslat fotku, na které uskakují na kolejích těsně před vlakem. Nestihly to
kamarád dívek

Dvaapadesátiletý strojvedoucí podle své výpovědi ani nezaznamenal žádný náraz. Přivolaný lékař již dorazil pozdě, obě dívky byly již mrtvé.

„Naše prvotní informace byla, že měly provádět nějakou zkoušku odvahy. Nemáme na to ale žádné svědky,“ řekl Bildu policejní komisař Oliver Klinke.

Listu se podařilo vyzpovídat kamarády dívek, jeden z nich vypověděl: „Chtěly poslat fotku, na které uskakují na kolejích těsně před vlakem. Nestihly to.“

Před čtyřmi měsíci vystavily obě dívky na internetu fotku, jak stojí na kolejích. K tomu napsaly: „Je jedno, co se stane, jdeme společnou cestou.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám