Hlavní obsah

Děti nevěděly, že na světě žijí další lidé. Muž v Nizozemsku držel rodinu roky ve sklepě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amsterdam

Neuvěřitelný případ vyšetřuje od pondělního večera nizozemská policie. Na východě země na farmě ve vesnici Ruinerwold v provincii Drentsko objevila šest dětí, které 58letý muž roky držel naprosto izolované ve sklepě, napsala agentura DPA. Zadržený muž je Rakušan.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zadržované se podařilo osvobodit jen díky náhodě. Zhruba pětadvacetiletému muži se podařilo uprchnout a dostat se do místní hospody.

„Byl zmatený a vysvětloval, že nebyl devět let venku. Řekl, že utekl a potřebuje pomoc,“ popsal ve vysílání televize RTV Drenthe majitel hospody Chris Westerbeek.

Mladý muž vypadal podle jeho slov zanedbaně. Měl dlouhé vlasy a tvrdil, že nikdy nebyl ve škole.

Místní vše ohlásili na policii, která se vzápětí vydala na farmu. Prohledala ji a za jednou ze skříní objevila utajené schodiště vedoucí do sklepa. V místnosti objevila muže a dalších pět dětí ve věku od 16 do 25 let. Muž byl ve špatném zdravotním stavu, před pár dny ho postihla mozková příhoda, napsal nizozemský list Algemeen Dagblad.

Jediné jídlo, které děti znaly, byla zelenina a kozí mléko. Mladší děti netušily, že na světě existují další lidé. Není jasné, co se stalo s matkou dětí.

„Musíme počítat i s tím, že žena zemřela a je na farmě pochovaná. Stále máme mnoho nezodpovězených otázek,“ uvedl jeden z vyšetřovatelů. Okolí farmy je uzavřené a vyšetřovatelé farmu důkladně prohledávají.

Sousedé jsou zprávou zděšeni. Domnívali, že na farmě žije pouze samotářský muž. „Byl jsem v šoku, když jsem to dozvěděl,“ řekl ve vysílání televize RTV Drenthe soused. „Na farmě jsem viděl každý den jen jednoho muže, nikoho jiného. O dětech nic nevím,“ dodal.

Ruinerwold je vesnice s přibližně 4000 obyvateli na jihozápadě provincie Drenthe. Rodina bydlela v osadě Berghuizen, kde žije kolem dvou stovek lidí. Farma se nachází jen kousek od silnice, ale lze se k ní dostat jen po polní cestě. Z dálky vypadá dvůr neupraveně a chaoticky. U farmy je ohromná zeleninová zahrada a mnoho přístřešků.

Osmapadesátiletý muž byl zadržen, ale s policií nespolupracuje, napsal nizozemský list Algemeen Dagblad.

Reklama

Výběr článků

Načítám