Hlavní obsah

Další zraněná dívka po švýcarské havárii autobusu se vrátila domů

Třetí školačka byla po úterním neštěstí autobusu ve švýcarském tunelu letecky převezena domů. Do Belgie se už vrátila většina z 24 zraněných dětí. Během tragické havárie zemřelo 28 cestujících, zejména dětí.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Záchranářská helikoptéra na místě nehody belgického autobusu.

Článek

V Belgii stále vládne smutek. Vlajky i po pátečním jednodenním státním smutku zůstaly viset na půl žerdi a nálada se patrně nezmění až do oficiálního pohřbu, který se uskuteční v půli příštího týdne. Smutek vládne i v sousedním Nizozemsku, odkud pochází menší část obětí a zraněných.

Do vlasti se v sobotu vrátila jedenáctiletá dívka, která utrpěla několik zlomenin a pohmoždění páteře. Její stav se ale zlepšil natolik, že mohla být převezena do nemocnice v Belgii, kde jí mohou pohodlněji dělat společnost i nejbližší příbuzní.

Ve Švýcarsku jsou nadále hospitalizovány tři holčičky, které byly po havárii uvedeny do umělého spánku. Jedna z nich už ale byla probuzena a dokázala komunikovat s okolím. Panují naděje, že v dohledné době se zlepší stav i zbylých dvou děvčátek.

Belgický autobus z dosud neznámých příčin havaroval v jednom ze švýcarských silničních tunelů, když se belgičtí školáci vraceli do vlasti z lyžařského pobytu v Alpách.

Reklama

Výběr článků

Načítám