Hlavní obsah

Další Češka se v Británii přiznala ke sňatkovým podvodům

Právo, sw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Burnley

K bigamii a sňatkovým podvodům se ve Velké Británii přiznala občanka ČR, 38letá Nataša Lakatošová. Žena, která žije se skutečným manželem, si loni v červenci vzala v kostele v Accringtonu Nigerijce Samuela Adeyemiho, čímž mu jako občanka EU pomohla za úplatu legalizovat pobyt v Británii.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Jde o závažný zločin, který může vynést pobyt ve vězení. Všechny okolnosti budou zváženy,“ řekl soudce Philip Butler ve městě Burnley v hrabství Lancashire. Cizinecká policie uvedla, že ví o asi 40 podvodných sňatcích uzavřených v accringtonském kostele.

V úterý byla za napomáhání k ilegálnímu přistěhovalectví odsouzena Monika Slepčíková (23) z ČR, která si v témže chrámu loni v červnu vzala za dva tisíce liber (asi 59 tisíc Kč) Nigerijce Petera Ezimoraha (36). Pět set liber obdržela žena před obřadem, zbylých 1500 později. Nevěsta dostala osm měsíců vězení, ženich 21 měsíců.

Reklama

Výběr článků

Načítám