Hlavní obsah

Čtrnáctiletou dívku znásilnili v autobusu ve skotském Glasgow

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Glasgow

Policie ve Skotském Glasgow řeší případ znásilnění 14leté dívky, kterou dva neznámí útočníci napadli v dvoupatrovém autobusu městské dopravy. Podle BBC se to stalo minulý pátek kolem 22:30, když se vracela z nákupního centra. Autobus jel po pravidelné lince a byli v něm i další cestující. Nikdo se ale nevšiml, co se děje.

Foto: Profimedia.cz

Stanice autobusů ve skotském Glasgow

Článek

Čtrnáctiletá dívka seděla s kamarádkou ve spodním patře, během jízdy ale přešla do horního patra, kde ji napadli dva mladí muži. Ti nastoupili v centru Glasgow a dívka se s nimi předtím dala podle vyšetřovatelů do řeči.

Co se odehrává v horním patře autobusu, zjistila dívčina stejně stará kamarádka, která se za ní šla podívat. Teprve pak vzburcovala řidiče a další cestující. Znásilněné pomohla trojice pasažérů. Obě dívky pak vystoupily a odjely domů jiným autobusem.

Záznam z bezpečnostní kamery podle vyšetřovatelů neexistuje, vycházejí proto jen ze svědectví. Útočníkům je podle popisu mezi 18 a 20 lety.

Policisté pátrají i po svědcích, kteří dívce pomohli. „Pokračujeme v rozsáhlém vyšetřování případu a rádi bychom našli dva muže a ženu, kteří jí přišli pomoct. Mohli by mít velmi důležité informace, které by mohly pomoct s vyšetřováním,“ uvedla Jackie Carrollová, která má na starosti vyšetřování.

Policie uvedla, že oba pachatelé byli na ostatní cestující sprostí a nadávali jim. Řidič oba muže z autobusu vyhodil.

Reklama

Výběr článků

Načítám