Hlavní obsah

Čtrnáctiletí výrostci brutálně zmlátili ve Wuppertalu penzistu

Po útoku dvou čtrnáctiletých mlátiček skončil penzista v německém Wuppertalu na jednotce intenzivní péče s těžkým zraněním hlavy, napsal ve čtvrtek deník Bild. Teenageři jsou členy širší skupiny, která si říká Gucci-banda. Navzdory jejich nízkému věku policie oba výtržníky velmi dobře zná. Jeden má na krku 160 trestních stíhání a proti druhému pachateli je vedeno 60 stíhání.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se odehrál v úterý večer. Penzista stál na autobusové zastávce u činžovního domu, kde bydlí. Viděl skupinu výrostků, jak míří do domu. Později kriminalistům svědci i obyvatelé domu vypověděli, že jsou s nimi velké problémy. Na chodbách dělají výtržnosti, ničí zařízení, a dokonce v chodbách močí. Dům se totiž nezamyká kvůli tomu, že je tam lékařská ordinace.

Penzista chtěl skupinu z domu vykázat. Mladíci ho ale napadli ještě přede dveřmi. Sedmdesátiletého muže brutálně zmlátili, hlavou mu mlátili o zeď domu. Oběť je podle informací policie na jednotce intenzivní péče s těžkým poraněním hlavy.

Náhodným svědkům se podařilo řádění čtrnáctiletých chlapců, z nichž jeden má bulharsko-německý původ, zarazit. Jednoho chytili a později předali policii, druhý byl zadržen ve středu. Soudce vzhledem k těžkému zranění oběti a kriminální minulosti nechal na oba výtržníky uvalit vazbu.

V Německu je trestní odpovědnost od 14 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám