Hlavní obsah

Člun s imigranty havaroval u ostrova Rhodos, lidé skákali do vody

Aktualizováno

Mohutný příliv uprchlíků do Evropy přes Středozemní moře neustává. Jen několik metrů od pobřeží řeckého ostrova Rhodos ztroskotala v pondělí loď, na níž bylo 83 lidí. Nejméně tři zahynuli. Podle televize Skynews lidé z potápějícího se člunu skákali do vody a snažili se doplavat na pobřeží. Mezitím se v nouzi ocitly další tři lodě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: U řeckého ostrova Rhodos ztroskotala loď s uprchlíkyVideo: Reuters

 
Článek

Podle svědků se lidé snažili dostat na skály, děti na sobě měly záchranné vesty. Svědci na břehu viděli dřevěný člun se dvěma stěžni, jak se nebezpečně naklání. Byl plný lidí.

Do nemocnic bylo rozvezeno 23 zachráněných, po dalších pátrají záchranáři v Egejském moři. Mrtvými jsou jeden muž, jedna žena, jedno dítě.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Národnost imigrantů není známá, člun ale vyplul z Turecka. Řecké úřady odhadují, že podobným člunům trvá cesta z Turecka do Řecka asi deset dní.

Foto: Eurokinissi, Reuters

Záchrana imigrantů u ostrova Rhodos

Potíže mají další tři lodě

Podle Mezinárodní organizace pro migraci (MOI) by se však ve Středozemním moři mohly potápět další tři lodě. Její kancelář v Římě v pondělí zaznamenala nouzové volání, podle něhož se v mezinárodních vodách ocitla v potížích plavidla se 300 lidmi. Zhruba 20 z nich údajně zahynulo.

Další podrobnosti nejsou k dispozici.

Přes moře do Evropy se v posledním týdnu vydalo více než 10 000 lidí. Několik set jich utonulo, většina při nehodách dvou lodí z minulého pondělí a uplynulého víkendu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám