Hlavní obsah

Český řidič u Brém nedobrzdil do kolony, při hromadné nehodě kamionů zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brémy
Aktualizováno

Český řidič zahynul ve středu pozdě večer při hromadné dopravní nehodě čtyř nákladních vozů nedaleko severoněmeckých Brém. Informovala o tom ve čtvrtek německá policie. Příčina srážky, kvůli níž musela být dočasně uzavřena doprava v jednom směru frekventované dálnice, zatím není jasná.

Foto: Profimedia.cz

Místo nehody

Článek

Vážná nehoda se odehrála na dálnici A1, která spojuje jihozápad se severovýchodem Německa. Podle policistů ze zatím neznámých příčin nezabrzdil řidič českého kamionu včas v místech, kde se tvořila kvůli stavebním pracím kolona, a narazil do nákladního vozu před ním.

Náraz se následně přenesl na další dva kamiony. "Náraz byl tak masivní, že do sebe zůstaly vozy zaklíněné a byla potřeba těžká technika," uvedla policie. Kamion, který řídil sedmatřicetiletý Čech, je zcela zdemolovaný a těžce poškozená jsou i další auta.

Český řidič byl na místě mrtev, ostatní zúčastnění řidiči či cestující utrpěli pouze šok a lehčí zranění.

Kvůli odstraňování následků nehody byl až do čtvrtečního rána uzavřen provoz ve směru z Brém-Asrtenu na západoněmecký Osnabrück, později byla doprava obnovena v jednom jízdním pruhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám