Hlavní obsah

Česká lyžařka se v Rakousku srazila s malým chlapcem

VÍDEŇ

Po srážce s osmnáctiletou českou lyžařkou v rakouských Alpách skončil v neděli nemocnici s těžkými zraněními jedenáctiletý chlapec. Češka byla také hospitalizována, o jejím zdravotním stavu se agentura APA ale nezmiňuje.

Článek

Chlapec a dívka se srazili v neděli na sjezdovce v horském středisku Feuerkogel v Horních Rakousích asi 80 kilometrů jihozápadně od Lince. Chlapec měl na hlavě helmu.

Podobné případy se v Rakousku nyní velmi sledují. Minulé úterý dostal pokutu durynský premiér Dieter Althaus, který na sjezdovce zabil slovenskou lyžařku. Původně mu hrozilo až roční vězení .

Althaus zavinil novoroční srážku na sjezdovce v rakouském Riesneralmu. Slovenka Beata Christandlová (41), která se vdala za Rakušana a žila v USA, za ni zaplatila životem. Tím, že politik zabočil na jinou sjezdovku, osudově porušil pravidla chování na sjezdovce stanovená Mezinárodní lyžařskou federací (FIS). Zapomněl se přesvědčit, zda jeho zabočení na jinou sjezdovku neohrožuje jiné lyžaře nebo jeho samotného. Podle rakouských vyšetřovatelů navíc mohl střetu zabránit včasnou reakcí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám