Hlavní obsah

Čech při rvačce v Trenčíně pobodal Slováka, hrozí mu 12 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Šestadvacetiletý Čech byl v pátek obviněn, že o víkendu při hromadné rvačce v Trenčíně pobodal o 13 let staršího Slováka. Hrozí mu, že stráví až 12 let ve vězení. Katarína Hlaváčová z místní policie ale popřela, že čin byl rasově nebo národnostně motivovaný.

Článek

"Policejní vyšetřovatel obvinil muže z České republiky z přečinu výtržnictví a pokusu o zločin ublížení na zdraví. V současnosti je dokumentována další účast na výtržnosti. Skutek není rasově motivovaný," uvedla Hlaváčová, podle které je muž stíhán na svobodě. Jeho 39letá oběť z Trenčína skončila v nemocnici s pořezaným krkem a bodnou ranou v zádech; léčit se bude nejméně 42 dní.

Do rvačky na trenčínském Štúrově náměstí se v noci ze soboty na neděli zapojilo asi deset převážně mladších lidí. Mnozí z rváčů byli podnapilí. Rvačku pomohli ukončit lidé z okolí.

Na incident v úterý reagovali i členové trenčínského městského zastupitelstva. Nehledě na tvrzení policie, že o rasově motivovaný čin nešlo, odsoudili projevy rasové nesnášenlivosti a vyzvali ministerstvo vnitra a policii k nekompromisnímu postupu vůči pachatelům rasově motivovaných trestných činů. Podle některých informací se na trenčínském Štúrově náměstí setkávají mladí extremisté pravidelně a hrají zde prý hru "bodni a zmiz".

Reklama

Výběr článků

Načítám