Hlavní obsah

Čech dostal v Británii rok za zneužívání dávek pro handicapované

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Dvaačtyřicetiletý Čech byl v Británii odsouzen k ročnímu vězení za to, že tři roky neoprávněně pobíral příspěvky pro zdravotně postižené. Muž trpící zrakovou vadou podvodem získal od státu okolo 15 000 liber (438 000 Kč), neboť se prokazoval doklady svého přítele. Informoval o tom dnes britský web KentOnline.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Britské libry

Článek

Čech se sám nahlásil úřadům a u soudu ve městě Maidstone v jihoanglickém hrabství Kent se přiznal k tomu, že od srpna 2014 neoprávněně pobíral příspěvky od státu. Umožnily mu to doklady, které mu poslal zdravotně postižený přítel žijící v Česku. Muž ho o ně požádal poté, co mu britské úřady zabavily jeho vlastní dokumenty, neboť měl být deportován.

Jeho vyhoštění zpět do rodné země však zmařila amnestie a Čech, který kvůli velmi slabému zraku nemohl sehnat práci, se rozhodl získat peníze na živobytí nepoctivě.

Soudu řekl, že se po třech letech rozhodl k činu přiznat, neboť už neunesl tíhu svého podvodu. Uvedl rovněž, že podle lékařů přijde do čtyř let i o zbytky zraku. S přihlédnutím k těmto okolnostem mu soud vyměřil rok vězení, po kterém úřady rozhodnou o tom, zda bude deportován.

Reklama

Výběr článků

Načítám