Hlavní obsah

Cameron za dveřmi propukl v pláč

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Když britský premiér David Cameron v pátek před svým úřadem na Downing Street č. 10 před kamerami oznamoval, že po prohraném referendu odstupuje, hlas se mu zadrhával a těžko potlačoval slzy. Jakmile se za ním černé dveře zavřely, emoce propukly naplno a premiér se rozbrečel.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Britský Premiér David Cameron se s manželkou Samanthou vrací do čísla 10 poté, co v reakci na referendum o brexitu oznámil, že na podzim skončí ve funkci.

Článek

Listu The Daily Mail to řekl zdroj z Cameronova nejbližšího okolí: „Bylo to velmi emotivní. Plakali všichni – muži, ženy i státní úředníci.“

„Večer předtím svolal některé ze svých nejvěrnějších přátel, aby společně sledovali výsledky jeho velké evropské sázky,“ napsal server deníku. Nedokázal zakrýt nervozitu, avšak byl si jistý úspěchem, vždyť podle interních odhadů měli stoupenci EU většinu, celých 55 procent.

Dokonce žertoval a posílal přátelům esemesky, že by ho měli zavřít, kdyby příště navrhl podobné referendum. Pak ale přišlo procitnutí a rok po triumfu v britských parlamentních volbách pád kvůli hašteření s Bruselem.

Foto: Phil Noble, Reuters

Premiér David Cameron na podzim opustí svou funkci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám