Hlavní obsah

Bývalý manžel norské princezny, spisovatel Ari Behn, spáchal sebevraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslo

Spisovatel Ari Behn, který byl manželem norské princezny Märthy Louise, ve středu spáchal ve věku 47 let sebevraždu. Uvedla to norská agentura NTB s odvoláním na Behnovu rodinu.

Foto: Profimedia.cz

Ari Behn s princeznou Märthou Louisou

Článek

„S velkým smutkem v našich srdcích musím jménem nejbližších příbuzných oznámit, že si dnes Ari Behn vzal život,“ uvedl jeho manažer Geir Hakonsund.

Král Harald V. s manželkou Sonjou vyjádřili nad Behnovým úmrtím lítost a uvedli, že Behn byl mnoho let důležitou součástí rodiny. „Uchováváme si na něj vřelé a dobré vzpomínky,” citovala BBC z prohlášení královské rodiny.

Foto: Profimedia.cz

Ari Behn se ženou na archivním snímku

Märtha Louise a Behn se vzali v roce 2002. V té doby byl v Dánsku narozený Behn považován za nepříliš vhodného manžela pro královskou dceru. V minulosti se mimo jiné objevil v dokumentárním snímku z Las Vegas mezi prostitutkami šňupajícími kokain. Jeho pověsti nepřispělo ani to, že v televizi vyhlásil krevní mstu jednomu časopisu, který o něm psal.

Pár, který měl tři dcery Maud, Leah a Emmu, se před třemi lety rozešel a předloni se manželé rozvedli. Tehdy princezna uvedla. „Cítíme se vinni, že nadále nejsme schopni vytvořit bezpečný přístav pro naše děti.“

V prosinci 2017 Behn, které je autorem tří románů, dvou knih povídek a divadelní hry, obvinil herce Kevina Spaceyho, že ho v roce 2007 osahával při koncertu k předávání Nobelových cen. Spacey na to nereagoval.

Behn byl jako autor úspěšný, jeho sbírky povídek Trist som faen (Smutný jako peklo) se prodalo 100 000 kopií. Jeho díla byla přeložena do dalších skandinávských jazyků, i do maďarštiny a francouzštiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám