Hlavní obsah

Byla to katastrofa, popsal Lukašenko olympiádu a vyhodil ministra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Běloruský prezidentský zmocněnec pro sport Igor Zaičkov a ministr sportu Oleg Kačan byli kvůli vystoupení reprezentantů na OH v Londýně odvoláni. Prezident Alexandr Lukašenko hry označil za katastrofální. Vyhodil je jen dva dny poté, co je coby předseda národního olympijského výboru ostře kritizoval.

Foto: Reuters

Běloruský prezident Alexandr Lukašenko

Článek

Autoritářský prezident nebyl spokojen se ziskem dvanácti medailí. "Běloruský lid už nebude dál tolerovat takové katastrofální vystoupení. Myslím, že ti, kteří jsou za výkony v Londýně zodpovědní, by měli rezignovat," řekl Lukašenko.

Vystoupení na olympiádě podle něho bylo naprostým selháním. "Jen dvanáct medailí z 25, které jste nám slibovali!"

Bělorusko skončilo v hodnocení národů na 26. místě s bilancí dvou zlatých, pěti stříbrných a pěti bronzových medailí poté, co byla vítězná koulařka Naděžda Ostapčuková diskvalifikována za pozitivní test na anabolické steroidy.

V roce 2008 v Pekingu bývalá sovětská republika vytěžila 19 medailí včetně čtyř zlatých, což byl rekordní počin v samostatné historii Běloruska.

Reklama

Výběr článků

Načítám