Hlavní obsah

Byl to největší šok mého života, říká o smrti mladíka v německém Köthenu obžalovaný Afghánec

Pět měsíců po smrti 22letého obyvatele městečka Köthen ze spolkové země Sasko-Anhaltsko začal soud se dvěma Afghánci, kteří se zodpovídají z podílu na jeho smrti, napsala agentura DPA. Mladíci ve věku 17 a 18 let jsou podezřelí, že muže napadli, a ten později v nemocnici zemřel na akutní srdeční infarkt, protože od dětství trpěl srdeční vadou.

Foto: Profimedia.cz

Zemský soud v Dessau-Rosslau, kde se dva Afghánci (v růžových mikinách) zodpovídají z podílu na smrti mladého Němce.

Článek

„Byla to příšerná nehoda,” prohlásil 17letý obžalovaný Afghánec před soudem. Smrt mladíka je „největší šok jeho života”, řekl a dodal: „Je mi to moc líto”. Před soudem popsal spor, který se točil kolem těhotenství jedné Afghánky. Tvrdil, že velkou roli v hádce sehrál také alkohol.

„Omlouvám se rodině, nebylo to zamýšlené,“ řekl druhý z obžalovaných u soudu prostřednictvím tlumočníka.

Případ se odehrál loni 8. září večer. Afghánci mlátili svého krajana. Spor se měl týkat otcovství jednoho z nich. Mladý Němec chtěl bitému pomoci a spor urovnat, ale jeden z obžalovaných ho udeřil tak, že muž spadl na zem, a druhý ho kopal do horní části těla nebo do hlavy. Mladý muž později zemřel v nemocnici. Příčinou jeho úmrtí byl akutní srdeční infarkt.

Po smrti mladého Němce se ve městě uskutečnily demonstrace pravicových radikálů, takzvané smuteční pochody, a v reakci na ně protesty odpůrců pravičáků. Protestovalo se i v nedalekém Halle, kde účastníci jedné z demonstrací hajlovali a napadali policisty.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám