Hlavní obsah

Brusel zakázal indonéským aerolinkám létat do unie

Novinky, BBC, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

Evropská unie ve čtvrtek rozšířila seznam leteckých přepravců, kteří nesplňují bezpečnostní normy a mají tudíž zakázán vstup do leteckého prostoru unie. Od nynějška platí zákaz také pro indonéské aerolinky, včetně státní dopravní společnosti Garuda.

Článek

Indonéské společnosti v současnosti nelétají do EU, zákaz je proto spíše varováním cestujícím zvažujícím využití jejich služeb jinde ve světě. "Evropští občané by se měli vyvarovat cest s těmito přepravci, není to bezpečné," řekl jeden nejmenovaný bruselský představitel.

Při posledním březnovém doplnění černé listiny leteckých přepravců čítal seznam 91 aerolinek, z nichž 74 je afrických a zbývající většina kyrgyzských. Na seznamu jsou ale také společnosti z Bulharska, Moldávie, Ruska nebo Ukrajiny.

Ve čtvrtek byla listina rozšířena o 51 indonéských přepravců. Zmírněny naopak budou některé restrikce týkající se pákistánských společností.

Reklama

Výběr článků

Načítám