Hlavní obsah

Britští euroskeptici se obrátili zády, když hráli evropskou hymnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štrasburk

Předseda britské strany nezávislosti UKIP Nigel Farage a jeho spolustranící sice povstali, když se v úterý hrála na prvním zasedání nově zvoleného Evropského parlamentu neoficiální evropská hymna, k řečništi se však otočili zády, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nigel Farage si stoupl zády k tělesu, které hrálo hymnuVideo: Reuters

 
Článek

Většina poslanců povstala, když štrasburský filharmonický orchestr hrál Beethovenovu Ódu na radost, Farage a většina z 23 dalších europoslanců z UKIP se však otočili zády k tělesu a někteří si sedli na pultíky před svými křesly.

Tajemník UKIP v europarlamentu Paul Nuttall řekl BBC: „Neuznáváme a nerespektujeme vlajku ani hymnu EU. Obě jsou symboly našeho nevolnictví v politické unii, kterou britský lid odmítá.“

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Christian Lutz, ČTK/AP

Nigel Farage přichází na inaugurační zasedání Evropského parlamnetu.

Další poslankyně za UKIP Janice Atkinsonová zase zveřejnila na Twitteru obrázek znehodnoceného lístku se čtyřmi jmény kandidátů na post předsedy parlamentu, na němž je načmáráno „Žádný z nich“.

Nespokojenost však dali najevo i britští Evropští konzervativci a reformisté (ECR), k nimž patři toryovští europoslanci. Zatímco většina povstala, oni zůstali tiše sedět.

Europoslankyně za liberální demokraty Catherine Bearderová byla chováním europoslanců z UKIP zděšena. Podle ní jim chybí úcta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám