Hlavní obsah

Britský premiér na dovolené naštval skotského farmáře

Právo, ČTK, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od minulého víkendu jako by se po něm slehla zem. Britský premiér Boris Johnson zůstal „nezvěstný“, i když Británií otřásá skandál kvůli krachu algoritmu v srdci školského systému. Premiér byl ale na dovolené, kde kempoval na pozemku skotského farmáře, a to patrně bez povolení.

Foto: Profimedia.cz

Stan si postavil premiér na pozemku místního farmáře.

Článek

Johnson nyní musí čelit kritice farmáře, na jehož pozemku si o dovolené patrně bez povolení postavil stan a i přes relativní sucho zapálil oheň. Johnson společně se svou snoubenkou Carrie Symondsovou odjel na dovolenou na západní pobřeží Skotska, kde si pronajal chatu s výhledem na moře a na nedaleký ostrov Skye. Nedaleko chaty na louce, která však už podle všeho nepatřila k pronajaté chatě, postavil stan a rozdělal oheň.

„Pan Johnson má vést naší zemi a přitom nejde dobrým příkladem. Většinou když chce někdo jít za plot, tak se nejdřív zeptá, ale mě se nikdo neptal. Přitom je to slušnost,” citoval list Daily Mail farmáře Kennyho Camerona. Předseda vlády i se svou partnerkou podle něj navíc několikrát přelezli zhruba metr vysoký plot, místo aby použili branku, a mohli tak plot poškodit.

Foto: Profimedia.cz

Britský premiér během dovolené

„Udělat si ohniště je v suchu vždycky riziko. Vím, že tu noc předtím pršelo, ale země je velmi suchá,” upozornil farmář Cameron. Jeden z členů Johnsonovy ochranky Camerona ubezpečil, že se premiér domníval, že louka patří k jeho ubytování. Slíbil také, že po Johnsonovi a Symondsové uklidí jakýkoliv nepořádek.

Krach algoritmu

Zatímco Johnson odjel na dovolenou, Velkou Británií otřásá skandál kvůli krachu algoritmu v srdci školského systému, který změnil známky u čtvrt milionu žáků posledního ročníku základní školy. Výsledky jsou podle učitelů šokující. Kupříkladu žáci, kteří se prokazatelně zlepšili, dostali špatné známky.

Kromě školního fiaska se kvůli šíření viru vyhlašuje karanténa v Birminghamu a okolí a jen 28 procent testovaných Britů dostává výsledky do potřebných 24 hodin, upozornil britský Daily Mail.

Reklama

Výběr článků

Načítám