Hlavní obsah

Britský poslanec čelí obvinění ze znásilnění

Aktualizováno

Vysoce postaveného člena britského parlamentu Nigela Evanse zadržela policie kvůli obvinění, že znásilnil jednoho mladého muže a druhého sexuálně napadl. Informovala o tom v sobotu britská média. Pětapadesátiletý Evans se v roce 2010 přihlásil k homosexuální orientaci.

Foto: , Novinky

Článek

Evans je jedním z místopředsedů dolní sněmovny britského parlamentu. Předseda sněmovny John Bercow a premiér David Cameron již byli o jeho zadržení informováni, píše na svém serveru list The Daily Telegraph.

"Je to naprostý šok. Nigel je populární a oblíbený člověk. Nikdo nemůže uvěřit tomu, co se stalo," uvedl vládní zdroj.

Údajné oběti jsou podle listu ve věku mezi 20 a 30 lety. Útoky se prý odehrály v období od června 2009 do března 2013. Policie v sobotu v rámci vyšetřování prohledala Evansovu chatu ve vesnici Pendleton v hrabství Lancashire. Evanse rovněž vyslýchali odborníci na sexuální kriminalitu, napsal server bulvárního listu The Daily Mirror.

Policie podle listu potvrdila, že kvůli podezření ze znásilnění a sexuálního útoku byl uvězněn pětapadesátiletý muž z Pendletonu. "Je to šokující. Znám ho 12 let, od doby, co jsem se sem nastěhoval. Vždycky to byl takový milý soused," uvedl jeden ze sousedů, který si nepřál být jmenován.

Muži se přihlásili na policii minulý týden

Za obviněním podle neoficiálních informací stojí dva muži, kteří o útocích minulý týden vypovídali na policii. "Tito dva muži přišli na policii s tvrzením, že je Nigel napadl. Přišlo to jako blesk z čistého nebe, když se u jeho dveří objevila policie a zadržela ho," řekl nejmenovaný zdroj.

Evans se rozhodl odhalit svou sexuální orientaci v prosinci 2010. Uvedl tehdy, že byl "unaven životem ve lži" a že se v minulosti kvůli své sexuální orientaci setkal s hrozbou vydírání.

Evans zasedá v dolní sněmovně od roku 1992. Jedním ze tří místopředsedů byl zvolen před třemi lety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám