Hlavní obsah

Britská policie varuje před tabletami extáze ve tvaru Trumpa. Jsou příliš silné

Novinky, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luton

Strážci zákona v britském hrabství Bedfordshire varují před nebezpečím, které představují oranžové tablety taneční drogy extáze ve tvaru hlavy amerického prezidenta Donalda Trumpa s charakteristickým účesem. Podle policie jsou tyto prášky pro běžného uživatele příliš silné a zejména ty nezkušené mohou zabít. V neděli o tom informoval server The Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Tableta extáze ve tvaru Donalda Trumpa

Článek

„Donaldi Trumpové jsou nebezpečné tablety, které obsahují extrémně vysoké množství MDMA a mohou komukoliv, kdo je užije, vážně ublížit,“ řekl britskému listu detektiv Ryan Barnes.

Policie už v souvislosti s prodejem oranžových tablet Trumpova tvaru a střihu ve městě Luton zadržela jednoho muže ve věku přes třicet let.

Foto: Profimedia.cz

Tablety extáze ve tvaru Donalda Trumpa

„Zločinci neustále hledají nové cesty, jak své drogy prodat a učinit je pro své zákazníky atraktivnější. Už jsme viděli mnoho tablet, které vypadaly jako řada známých osobností a posledním příkladem jsou právě Donaldi Trumpové,“ dodal detektiv Barnes.

Účinnou látkou extáze je MDMA. Jde o psychoaktivní látku, která se účinky řadí na pomezí mezi stimulanty a halucinogeny. Mezi ty žádané patří prohloubení emočního i smyslového vnímání, empatie, silná euforie a přívaly energie. Zejména při vysokých dávkách ale hrozí vyčerpání, přehřátí organismu, dehydratace a srdeční nebo mozková příhoda.

Reklama

Výběr článků

Načítám