Hlavní obsah

Britská policie řízeně odpálila podezřelé auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GLASGOW

Britská policie v neděli provedla řízenou explozi auta, o kterém se domnívá, že souvisí s teroristickým útokem na glasgowské letiště. Vůz byl nalezen na parkovišti nemocnice v Paisley, kde od soboty leží zraněný podezřelý.

Článek

Ve vozidle na parkovišti žádné výbušniny nebyly, uvedl později tiskový mluvčí nemocnice. Kvůli bezpečnosti byla nemocnice i s okolím uzavřena.

Podezřelý z nemocnice, který utrpěl těžké popáleniny, se spolu se svým komplicem pokusil ohrozit letiště v Glasgow hořícím autem. 

Jejich džíp zkoušel prorazit skrz zátarasy a jedno parkující vozidlo do zaskleněných dveří budovy. Vzápětí se proměnil v ohnivou kouli a poté uvízl v roztříštěných dveřích, a to několik metrů od cestujících. Zranění na dolních končetinách utrpěl jeden náhodný kolemjdoucí. Policie přemohla řidiče a jeho společníka, kteří jsou podle úřadů jihoasijského původu. [celá zpráva]

Zadrželi pět lidí

Kromě dvou útočníků z letiště zadrželi policisté další dvě podezřelé osoby v Cheshiru. Jedná se o šestadvacetiletého muže a sedmadvacetiletou ženu. Poslední pátý podezřelý byl podle policie zadržen v Liverpoolu. Pro tohoto šestatřicetiletého muže šla policie téměř najisto, když měla udané dvě adresy, kde se zdržuje.

Už v pátek byla nalezena nálož v automobilu zaparkovaném na londýnské třídě Park Lane. V noci na sobotu byla v centru Londýna zneškodněna jiná nálož rovněž ukrytá v automobilu nedaleko náměstí Piccadilly. [celá zpráva]

V Británii platí nejvyšší stupeň ohrožení. Bezpečnostní opatření na všech strategických místech v zemi jsou maximální.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám