Hlavní obsah

Britská novinářka hodnotila etiketu na summitu NATO, pochválila jen Zemana

Londýn

Když se světoví představitelé tento týden sešli při příležitosti 70. výročí NATO v britském Watfordu, měli na programu celou řadu závažných témat a problémů. Ale summit netvoří jen politika – a sloupkařka britského listu The Guardian Hannah Jane Parkinsonová se rozhodla podívat na oblečení, etiketu a další zajímavosti z vrcholného setkání. Servítky si nebere, její poznámky jsou kousavé i sarkastické. A jediný, pro koho má slova chvály, je Miloš Zeman.

Foto: Yui Mok, ČTK/AP

Sloupkařka Hannah Jane Parkinsonová pochválila českého prezidenta Miloše Zemana, že nesedí jako klasický misogyn. Narozdíl od Borise Johnsona, který až utlačuje královnu Alžbětu II.

Článek

Zemana pochválila v souvislosti s jeho posezem na společné fotografii politiků.  „Ukázala se klasická misogynní urážka, že žena má při sezení mít kolena u sebe, zatímco muži toho zjevně nejsou schopni. Ať už jde o roztahování se na sedadle autobusu nebo u jídelního stolu. Jediný, koho na této fotografii oceňuji, je Miloš Zeman, prezident České republiky,“ napsala Parkinsonová a přidala detail na fotografii, na níž český prezident sedí s nohou přes nohu. Jako jediný ze všech přítomných mužů.

Kanadský premiér naštval Trumpa, internet se baví

Evropa

Právě posezu s roztaženýma nohama mnohých politiků si už dříve všimli i další komentátoři. Upozornili hlavně na britského premiéra Borise Johnsona, který doslova utlačuje královnu Alžbětu II.

Foto: Yui Mok, ČTK/AP

Společná fotografie lídrů zemí NATO. Sloupkařka hodnotila posez všech přítomných a pochválila jen českého prezidenta Miloše Zemana.

A Johnsona si bere na paškál i Parkinsonová, když upozorňuje na jeho rozcuch. „Mohl by mu někdo koupit kartáč na vlasy? Ne, nevypadá jako by ho někdo protáhl pozpátku živým plotem; vypadá jako živý plot.“

Foto: Henry Nicholls, Reuters

Borise Johnsona vyzvala, aby si pořídil kartáč na vlasy.

Vzpomínáte si na doby, kdy kosmetická firma Wella zkoušela prosadit jako trend „ranní rozcuch“? Měli pocit, že to dělá dojem někoho, kdo ráno vstal po noci plné úžasného sexu. Ve skutečnosti to vypadalo jako někdo, koho přivázali k elektrickému křeslu, pustili proud – a až pak dostal odsouzenec milost. Wella tehdy uvedla na trh gel s popisem „vytvoří ultra-silný chaos“, což je přesně Johnsonova parketa.

Parkinsonová si všímá i dalších momentů summitu. Například francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, který se otáčí do zadní lavice. „Fotografie se vrací zpátky do dob, kdy jsme všichni po třídě posílali psaníčka kamarádům. V Macronově případě nejspíš o tom, jaká je učitelka kočka,“ napsala sloupkařka.

Foto: Pool, Reuters

Francouzský prezident Emmanuel Macron se prý choval jako školák.

Značnou porci posměchu si vysloužila Melania Trumpová svými šaty, které vypadaly, jako by si oblékla logo konzervativní a euroskeptické politické Strany nezávislosti Spojeného království. Ale podle mě se podobá můře Dryocampa rubicunda z čeledi martináčovití – a přesně to měla v úmyslu, píše Parkinsonová.

Foto: Pool, Reuters

Róbu Melanie Trumpové novinářka přirovnala k můře z čeledi martináčovití.

Foto: Profimedia.cz

Můra z čeledi martináčovití Dryocampa rubicunda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám