Hlavní obsah

Britská královská rodina oznámila jméno novorozené princezny

Londýn
Aktualizováno

Novorozená dcera prince Williama a jeho manželky vévodkyně Kate dostala jméno Charlotte Elizabeth Diana. Znalci královského dvora se nemýlili, jméno má holčička nejen na počest zesnulé babičky princezny Diany, ale také současné panovnice Alžběty II. Elizabeth je také druhé jméno matky Kate - Carol Elizabeth Middletonové.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Salva na počest princezny Charlotte Elizabeth Diany v LondýněVideo: Reuters

 
Článek

To, že se na oznámení jména čeká, není v britské panovnické rodině nic neobvyklého. Na volbu jména pro prince Williama se čekalo v roce 1982 týden. U Charlese v roce 1948 to byl dokonce měsíc. V případě George, prvorozeného dítěte Williama a Kate, se čekalo dva dny.

Na počest novorozené princezny vypálili příslušníci prestižního královského dělostřelectva (Royal Horse Artillery) v 15:00 SELČ (14:00 místního času) 103 dělových salv, 41 z Hyde Parku a 62 z hradu Tower. Podobné slavnostní salvy jsou v Británii tradicí u narození každé princezny či prince.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V parku vedle Buckinghamského paláce rovněž zahrála vojenská kapela hit Stevieho Wondera Isn't She Lovely (Není rozkošná?).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Královský pár ukázal svého potomkaVideo: Reuters

Kate porodila v sobotu dopoledne necelé tři hodiny po příjezdu do nemocnice. „Její Královská výsost vévodkyně z Cambridge porodila v 8.34 dceru. Dítě váží osm liber a tři unce (3,71 kilogramu),“ uvedl královský palác.

Foto: Pool, Reuters

Novorozená Charlotte Elizabeth Diana

Už večer odjela Kate s holčičkou, manželem a synem Georgem do Kensingtonského paláce, kde rodina v Londýně žije.

Narození druhého dítěte Williama a Kate se původně očekávalo už 25. dubna, ale i u prvního dítě byl porod opožděn.

Charlotte Elizabeth Diana bude čtvrtá v následnictví trůnu za dědečkem princem Charlesem, otcem Williamem a bratrem Georgem. Dosud byl čtvrtý v pořadí Williamův mladší bratr princ Harry.

Reklama

Výběr článků

Načítám