Hlavní obsah

Brit se podle obžaloby vloupal k seniorce na vozíku a uřízl jí ruku s prstenem

Dundee

Před britským soudem v pondělí stanul muž, který se podle obžaloby na svatého Valentýna vloupal do domu invalidní důchodkyně upoutané na vozík a nožem jí uřízl ruku, aby se mohl zmocnit jejího prstenu. Obžalovaným je 33letý Stephen Brisbane, jeho obětí je 62letá postižená žena. Při útoku ji lupič stáhl z vozíku a zanechal v bezvědomí ležet na zemi.

Foto: , Novinky

Britský policista, ilustrační foto.

Článek

„Vyklopil ji z vozíku tím, jak ji tahal za ruku, kterou posléze uřízl,“ prohlásil podle serveru Courier žalobce před soudem v Glasgow. Dodal, že kromě toho, že obžalovaný svou oběť trvale zmrzačil, také ji přímo ohrozil na životě tím, že jí neposkytl pomoc ani ji nepřivolal.

Muž měl podle spisu ženu uchopit za zápěstí a nožem jí ruku uřezat. Pak ji nechal ležet na podlaze.

Mimo prstenu si měl Brisbane z bytu seniorky odnést i další věci včetně mobilního telefonu a čipu ke dveřím. Během pondělního prvního přelíčení se Brisbane k činu nepřiznal ani vinu neodmítl. Další jednání bylo odročeno na červenec.

Motiv podivné loupeže zůstává nejasný, příbuzní obžalovaného si jej nedokážou vysvětlit. Soud nařídil psychiatrické vyšetření obžalovaného. Jeho cílem bude mimo jiné určit, zda je muž schopen účastnit se nadále soudního řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám