Hlavní obsah

Bránil ženu před obtěžováním, migrant ho zbil

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupinka žadatelů o azyl východoevropského či arabského původu se postarala o rozruch v Mnichově za bílého dne. V metru zaútočili na dva seniory, kteří se snažili bránit cestující před obtěžováním. Incident natočil na mobil Tom Roth, který ho pak umístil na Youtube.

Foto: Darrin Zammit Lupi, Reuters

Běženci v jihosrbském Preševu čekají ve frontě na jízdenky, aby mohli pokračovat v cestě do vysněného Německa.

Článek

Autor videa jel ze Sendlinger Tor do centra Mnichova k hlavnímu nádraží. Jeden z migrantů v hnědé bundě položil ženě ve vagónu ruku na záda a byl agresivní. Když ho žena odmítla, udeřil vší silou do okna.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Několik mužů ho napomenulo,“ uvedl Roth. „Mladík jednoho posměšně pohladil po pleši, a když cestující vstal, azylant vyskočil na sedadlo, udeřil ho do brýlí a chytil ho za krk. Do šarvátky se zapojili další čtyři azylanti, ale pak je od sebe odtrhli a situace se uklidnila. Ve stanici jsem volal policii, ale ta řekla, že nemůže nic dělat,“ uvedl Roth.

„Všichni byli velmi zdrcení a zoufalí. Starší žena mi řekla, že už nevychází v noci z domu. Napadený muž podotkl, že takto to dál nejde. Je to děsivé a smutné. Je mi opravdu líto lidí, kteří potřebují pomoc, ale něco se musí podniknout proti násilným a neuctivým lidem mezi nimi. Mnoho azylantů nemá úctu k ženám, mužům ani vůči seniorům. Kancléřka musí chránit občany Německa,“ soudí Tom.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám