Hlavní obsah

Bouře v Německu má šest obětí

Berlín
Aktualizováno

Německou spolkovou zemi Severní Porýní-Vestfálsko zasáhla v pondělí večer silná bouře, která si podle aktualizované bilance obětí vyžádala šest lidských životů. Vynutila si rovněž přechodné uzavření letiště v Düsseldorfu a narušila veřejnou dopravu.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Vůz pod popadanými stromy v Dortmundu

Článek

První oběť byla známa už ráno. Šlo o padesátiletého cyklistu z Kolína nad Rýnem. Spadl na něj 20 metrů vysoký strom, do kterého udeřil blesk. Stejným způsobem přišel o život jeden člověk v Krefeldu.

V Düsseldorfu zemřeli tři lidé, když na velkou kůlnu na zahradě, do níž se před bouřkou schovali, spadl vyvrácený strom. Zahynula 52letá žena a dva muži ve věku 53 a 56 let. Z trosek hasiči vyprostili dalších šest zraněných, z toho dva těžce, kteří se do boudy také uchýlili.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Šestou oběť hlásí z Essenu. Zemřela při odstraňování škod. Příčinou úmrtí tam podle všeho byl srdeční záchvat.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Uhelná elektrárna ve Weisweileru během bouřky

Bouřka s prudkým deštěm a silnými větry udeřila na Severní Porýní-Vestfálsko po třídenních vedrech. Letiště v Düsseldorfu muselo kvůli ní přerušit provoz zhruba na hodinu. Poryvy větru dosahovaly síly až 150 kilometrů za hodinu. Některé lety byly přesměrovány a deset bylo zrušeno.

Bouře narušila rovněž železniční dopravu, když na koleje popadaly stromy. Polámané kmeny poškodily i mnoho automobilů.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Popadané stromy před vstupem do nemocnice v Dortmundu

Silné bouřky mají od čtvrtka zasáhnout i Českou republiku, kterou sužují vedra.

Reklama

Výběr článků

Načítám