Hlavní obsah

Bomba vybuchla u pobočky Citibank v Aténách

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ATÉNY

Bomba v pondělí explodoval u pobočky aténské banky Citibank. Podle sdělení policie výbuch nikoho nezranil, ale poničil několik automobilů zaparkovaných u banky. Bomba byla odpálena elektrickými kabely, zmiňuje BBC.

Foto: John Kolesidis , Reuters

Pumový antentát byl spáchán po čtvrtečních protestech, kdy anarchisté zapalovali výlohy obchodů.

Článek

Nálož vybuchla v aténské čtvrti Nea Iónia ve 3:00 místního času (2:00 SEČ). Exploze za budovou banky poškodila několik zaparkovaných aut, upřesnila policie. Atentátníci museli být na místě útoku, protože nálože odpálili pomocí elektrických kabelů a ne signálem mobilního telefonu nebo časovačem.

Citibank se stala terčem atentátu v Aténám už podruhé,. V únoru se podařilo policejním pyrotechnikům zneškodnit velkou nálož v autě zaparkovaném před pobočkou banky. Nálož byla tak velká, že by čtyřpatrovou budovu mohla srovnat se zemí. O velikosti pondělní nálože nebylo podle agentury AP nic zveřejněno.

K žádnému z útoků se zatím nikdo nepřihlásil. Policie podezřívá příslušníky krajní levice. K nedávným atentátům proti policejním stanovištím se v Atentáty přihlásila skupina Revoluční boj (EA). Atentáty byl spáchány po nepokojích, které vyvolala smrt 15letého chlapce zabitého odraženou policejní kulkou.

Poslední nepokoje a paličské útoky po delší době klidu zažily Atény 5. března. Pochodu anarchistů za práva imigrantů se účastnilo 800 lidí. Střety pokračovaly v neděli, kdy byly vypáleny dva úřady a obchod se sportovními potřebami.

Reklama

Výběr článků

Načítám