Hlavní obsah

Bojujte proti klepům a pomluvám, vyzval papež četníky ve Vatikánu

Vatikán

Četníci, kteří dohlížejí na bezpečnost ve Vatikánu, by se měli podle papeže Františka snažit zabraňovat také klepům a pomluvám. Podle agentury AFP se papež rozhodl k této výzvě v návaznosti na loňský skandál odhalující intriky v nejmenším státě světa.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Papež František

Článek

Na pravidelné mši v jedné vatikánské kapli před četníky papež prohlásil, že "nikdo, ani on, není očkovaný proti této pohromě". "Chci, abyste střežili nejen dveře a okna Vatikánu, což je nezbytné a významné, ale abyste také strážili dveře do srdce těch, kteří pracují ve Vatikánu, kam pokušení vniká jako všude jinde," uvedla hlava římskokatolické církve.

"Žádejme svatého Michala, aby nám pomohl v této válce: nikdy nemluvit špatně o druhém, nikdy nenaslouchat klepům. A když uslyším někoho říkat drby, zastavím ho! Řeknu mu: tady se to nesmí, běžte ven a tam pokračujte ve vašem tlachání. Je to pokušení, které se líbí ďáblovi, je proti jednotě. Snaží se vyvolat vnitřní válku, určitou občanskou a duchovní válku, která se vede jazykem," řekl papež.

Související téma

Foto: Alessandro Bianchi , Reuters

Papež František

Únik důvěrných dokumentů o korupci a mocenském boji v centrální správě Vatikánu do tisku vyvolal loni aféru pojmenovanou Vatileaks. Za vynášení dokumentů z Vatikánu byl později odsouzen komorník bývalého papeže Benedikta XVI.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám