Hlavní obsah

Blesk v Paříži zasáhl skupinu dětí, schovávaly se pod stromem

Novinky, bok

Do lidí, kteří trávili sobotní odpoledne v pařížském parku Monceau, uhodil blesk. Zasaženo mělo být celkem jedenáct osob, z toho většinu tvořily děti, které zde byly na párty. Před prudkou bouřkou se schovávaly pod stromem.

Foto: Profimedia.cz

Hasiči zasahovali v pařížském parku Monceau, kde po úderu blesku zůstalo jedenáct zraněných lidí, převážně dětí.

Článek

„Úder blesku zasáhl osm dětí a tři dospělé,” uvedl pro televizní stanici iTELE místní úředník Vincent Baladi. Šest lidí bylo zraněno vážně, z toho čtyři jsou v ohrožení života. Pět lidí utrpělo lehčí poranění.

Děti se před prudkou bouřkou schovávaly pod stromem, když do nich blesk uhodil.

Místní zdroje uvádějí, že děti ve věku sedm až čtrnáct let byly v parku, který se nachází na severozápadě města, na narozeninové párty.

Mezi prvními lidmi, kteří dorazili na místo neštěstí, byl hasič Eric Moulin, který byl v té době mimo službu. „Bez jeho pomoci v prvních okamžicích po úderu mohla být celá situace mnohem závažnější,” cituje SkyNews.

Úder blesku si vyžádal čtyři zraněné i v Hoppstädtenu v německém Porýní. Výboj podle mluvčího místní policie udeřil z čistého nebe během fotbalového zápasu. Jednoho člověka museli oživovat, druhého transportoval vrtulník do nemocnice, uvedla ČTK.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám