Hlavní obsah

Berlusconi žaluje o milión eur deník, který se ptá na jeho soukromí

Právo, DPA, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O jeden milión eur (25,4 mil. Kč) zažaloval italský premiér Silvio Berlusconi list La Repubblica kvůli tomu, že tento levicový deník denně zveřejňuje na adresu předsedy vlády deset otázek týkajících se jeho soukromého života.

Foto: Thierry Roge , Reuters

Silvio Berlusconi

Článek

Dotazy souvisejí s premiérovými aférami, které v uplynulých měsících vydatně plnily stránky italského tisku. Berlusconi považuje tyto otázky za „pomlouvačné“.

O premiérově žalobě informoval sám zmíněný list. „Poprvé v historii italských médií se otázky nějakého listu dostávají před civilní soud,“ poznamenala ironicky La Repubblica. Deník se premiéra například zeptal, kdy se seznámil s Noemi Letiziovou, dívkou, které přijel osobně blahopřát do Neapole k 18. narozeninám, nebo co jej přimělo k tomu, aby celé měsíce „nehovořil pravdu“ o svých aférách. Další dotazy směřují k večírkům v Berlusconiho vilách s ženami, které si za tento čas nechávaly údajně platit.

Berlusconi tvrdí, že jde o otázky, které nevyžadují odpověď a jejichž smyslem je podsouvat veřejnosti „opravdová fakta“. Premiér ujišťuje, že sice „není svatý“, ale že nikdy neměl poměr s nezletilými dívkami a nikdy žádné ženě za sex neplatil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám