Hlavní obsah

Berlusconi chce prodat "vilu hříchů" a vydat se na církevní pouť pokání

– Řím
Právo, nek

Italský premiér Silvio Berlusconi se zřejmě rozhodl, že po neutichající sérii skandálů ze svého soukromí změní dosavadní život. Zvažuje prý prodej luxusní vily Certosa v sardinském Porto Rotondo, která v poslední době nechvalně proslula jako místo večírků s mladými ženami a kde paparazzo Antonello Zappadu také pořídil stovky pikantních snímků, z nichž na jednom je údajně i nahý expremiér Mirek Topolánek.

Foto: Alessandro Garofalo , Reuters

Italský premiér Silvio Berlusconi

Článek

Podle listu La Repubblica Berlusconi se chce navíc – jako výraz pokání – zúčastnit pouti do apulijského San Giovanni Rotondo, kde v minulém století působil Otec Pio, blahoslavený a Italy uctívaný mnich a světec.

Dvě stě miliónů eur je moc i pro ruské oligarchy

"Po všem, co se stalo, se ve vile Certosa prostě už necítím být doma,“ citoval list Berlusconiho s odvoláním na jeho blízké přátele. Uplynulou neděli trávil premiér zcela sám, ačkoli jeho choť Veronica Lariová slavila v Miláně 53. narozeniny. Berlusconi nebyl na večírku vítán vzhledem k tomu, že manželka na jaře požádala o rozvod právě kvůli jeho slabosti pro mladé ženy.

V tisku se už objevily spekulace o ceně, kterou by Berlusconi za vilu mohl požadovat. K rozsáhlému objektu patří i 50 hektarů s exotickými rostlinami, o něž se premiér osobně stará, a dokonce i umělý vulkán. Hovoří se až o 200 miliónech eur (5,2 mld. Kč), což je prý ale suma, kterou považují i ruští oligarchové za příliš vysokou.

A pokud by premiér nenašel kupce, mohl by prý vilu darovat státu nebo sardinskému regionu. To mu ostatně poradil i někdejší prezident Francesco Cossiga, když mu v otevřeném dopise, zveřejněném v deníku Corierre dela Sera, napsal, že jak vila na Sardinii, tak jeho dům v Římě získaly kvůli nevázaným večírkům s mladými ženami nechvalnou pověst.

Na pouť až po dovolené v Abruzzách

Na pouť do San Giovanni Rotondo se chce Berlusconi vydat po dovolené, kterou už nemíní trávit na Sardinii, ale v kraji Abruzzy, zničeném dubnovým zemětřesením.

Při nedávném summitu skupiny G8 v L’Aquile, správním středisku postiženého regionu, prohlásil, že si chce na srpen pronajmout ve městě dům, aby mohl sledovat, jak pokračují práce na obnově oblasti. Nyní se ale proslechlo, že koupil poblíž L’Aquily zemědělskou usedlost.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám