Hlavní obsah

Berlusconi bude kvůli nezletilé prostitutce souzen

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán

Soud v Miláně v úterý přijal žádost prokuratury o zahájení procesu s premiérem Silviem Berlusconim. Toho vyšetřovatelé viní z podpory prostituce nezletilých a zneužití pravomocí.

Článek

Soud stanovil první jednání na 6. dubna.

Berlusconi byl obviněn, že platil za pohlavní styk nezletilé dívce. Tanečnici vystupující pod uměleckým jménem Ruby bylo v té době 17 let. Dívka styk popírá, nicméně vyšetřovatelé mají k dispozici záznam telefonního hovoru, v němž se kamarádce chlubila, že s Berlusconim provozovala sex.

Premiér jí měl navíc pomoci z policejní vazby, když byla dívka chycena při krádeži v obchodě. Berlusconi měl policistům tvrdit, že Ruby je vnučkou egyptského exprezidenta Husního Mubaraka, což není pravda.

Žalobci se opírají zejména o přepisy telefonních hovorů účastnic večírků, jež Berlusconi pořádal ve svých domech. Podle vyšetřovatelů premiér za sexuální služby platil množství žen, jež mu měla shánět jeho bývalá zubní hygienička a nynější regionální politička. Média dříve informovala, že Berlusconi měl styk i s další nezletilou. [celá zpráva]

Proces připustil ústavní soud

Berlusconimu hrozí také obnovení procesů za údajné daňové úniky a podplácení britského právníka Davida Millse, který podle žaloby pomohl falešnou výpovědí premiérovu mediálnímu koncernu Mediaset uspět v procesu kvůli daňovým únikům. Mills prý za svou výpověď dostal podle některých zdrojů 600 000 dolarů (téměř 10,3 miliónu korun).

Italský ústavní soud v polovině ledna omezil tzv. imunitní zákon, v důsledku čehož může být Berlusconi souzen. [celá zpráva]

Premiér se dal slyšet, že je mu jedno, zda ty „směšné“ soudy budou pozastaveny anebo nikoliv.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám