Hlavní obsah

Berlínská policie začne nabírat tetované zájemce

Berlín

Policisté v Berlíně mohou mít nově viditelné tetování. Dříve ho nesměli mít například na rukou, aby jim neubíralo na vážnosti, napsal server tagesspiegel.de. Město novým nařízením reaguje na nedostatek netetovaných zájemců o práci u policie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Berlínská policie má dlouhodobě problém s náborem nových lidí, mnohé musí odmítat právě kvůli tetování. Ze statistik přitom vyplývá, že v současné době má tetování každý desátý Němec.

Tetování nebylo u policejních složek úplně zakázáno, jen nesmělo být na místech, která se nedají zakrýt košilí s krátkým rukávem. Ačkoliv tento zákaz nyní padá, určitá omezení budou platit dál. Týká se to „kérek” na hlavě či krku a samozřejmě motivy tetování nesmějí být v rozporu se zákonem.

Policejní odbory změnu vítají. „Berlínská policie potřebuje novou krev a toto uvolnění pravidel otevře dveře mnoha talentovaným žadatelům,” prohlásil Benjamin Jendro z Berlínské policejní unie (GdP).

Zákaz zdobení tetováním zatím platí u berlínských hasičů. „Kérku” mohou mít, ale musí být zakrytá. To samé platí i v případě úředníků či učitelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám