Hlavní obsah

Belgie vydala do Francie komplice atentátníků

Brusel

Belgické úřady vydaly ve středu do Francie Hamzu Attoua, který byl komplicem hlavního podezřelého z teroristického útoku z loňského listopadu v Paříži Salaha Abdeslama. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na belgickou justici.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Belgičtí policisté před Velkou mešitou v Bruselu

Článek

Jednadvacetiletý belgický občan Attou přivezl zpátky z Paříže do Bruselu Abdeslama, který jako jediný ze skupiny extremistů přežil útoky z 13. listopadu. Útoky ve francouzské metropoli si vyžádaly 130 obětí.

Attou byl předán francouzské justici na základě evropského zatykače vydaného proti němu ve Francii, uvedla v prohlášení belgická prokuratura, aniž uvedla podrobnosti k podmínkám předání.

Belgická policie zatkla Attoua v bruselské čtvrti Molenbeek při razii, která následovala po masakru v Paříži. Zadržela ho s dalším mužem, Mohammedem Amrim, který se rovněž podílel na převozu. Také Amri by měl být v nejbližší době vydán Francouzům. Francouzské úřady poté, co Attoua převzaly, mu sdělily obvinění z ukrývání pachatele teroristického činu a vsadily ho do vazby.

Související témata:

Foto: koláž Novinky.cz, Reuters

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Salah Abdeslam

Abdeslama vydala Belgie do Francie již v dubnu.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám