Hlavní obsah

Batole na Slovensku zemřelo po požáru dětské chůvičky

– Bratislava
Právo, ivi (Bratislava)

V pondělí na Slovensku zemřela dvouletá dívka, která byla počátkem září vážně popálena při vznícení elektronické chůvičky vedle své postýlky. O případu informoval deník Nový čas.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Tragický případ se stal v obci Zákamenné v okrese Námestovo na severu Slovenska. Matka jednoho večera v dětském pokojíčku v podkroví rodinného domu uložila dceru ke spaní a jako obyčejně zapojila do zásuvky vysílací zařízení, které ji mělo případně na dálku upozornit, že se dívka vzbudila.

První ale zaslechl její křik dědeček, který ji následně vynesl ze zadýmeného pokoje. Bylo však už pozdě a dívka utrpěla popáleniny druhého a třetího stupně na tváři a krku.

„Byla napojena na umělou plicní ventilaci a vrtulníkem dopravena na speciální kliniku do Bratislavy,“ informovala mluvčí letecké záchranné služby Zuzana Hopjaková.

Hasiči ukazují na chůvičku

Mluvčí žilinské policie Jana Balogová potvrdila, že policisté případ vyšetřují jako přečin ublížení na zdraví. „Momentálně probíhají procesní úkony. Bližší informace proto není možné poskytnout,“ řekla k případu mluvčí.

„Proces vyšetřování příčin vzniku požáru stále probíhá, ale zdroj požáru vznikl pravděpodobně mezi nabíječkou a dětskou vysílačkou,“ konstatoval ředitel hasičského a záchranného sboru v Žilině Jaroslav Kapusniak.

Reklama

Výběr článků

Načítám