Hlavní obsah

Atentátník z Burgasu mohl být zneužit, policie zveřejnila jeho podobiznu

– Sofia

Bulharské ministerstvo vnitra na svém webu zveřejnilo upravenou podobiznu atentátníka, který před dvěma týdny v bulharském letovisku Burgas odpálil nálož v autobusu s izraelskými turisty. Fotografie byly počítačově vytvořeny na základě posmrtného ohledání těla útočníka.

Foto: Handout/Bulgarian Interior Ministry, Reuters

Podoba atentátníka z Burgas

Článek

Snímky ukazují mladého modrookého muže evropského vzhledu. Po výbuchu, při kterém zahynulo kromě atentátníka pět izraelských turistů a řidič autobusu, byly zveřejněny nepříliš kvalitní a rozmazané fotografie útočníka pořízené ze záznamů bezpečnostní kamery na letišti.

Foto: Handout/Bulgarian Interior Ministry, Reuters

Podoba atentátníka z Burgasu

Bulharské úřady čelí nicméně vlně kritiky, která jim vyčítá pozdní vystavení přesných snímků. Již o víkendu vydal server bivol.bg fotografie útočníkovy hlavy, které byly pořízeny při pitvě.

Foto: Reuters

Bulharské úřady se domnívají, že atentát spáchal muž uprostřed na snímku.

Vyšetřovatelé stále pátrají po jeho totožnosti a snaží se zrekonstruovat, co během dnů před atentátem v Bulharsku dělal. Web bivol.bg uvedl, že verze o útoku sebevražedného atentátníka má trhliny a že mladík byl zřejmě organizátory atentátu využit k umístění výbušniny, aniž věděl, že se sám stane obětí.

Izraelští turisté, kteří přežili útok, hovoří o exploziVideo: Novinky/Reuters

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám