Hlavní obsah

Anglický advokát skočil pod metro, neměl na synovo školné

– Londýn
Novinky,

Anglický advokát a majitel právní firmy, 48letý Vincent Buffoni, spáchal v Londýně sebevraždu. Skočil pod metro ve stanici Lambeth North. Obával se, že nebude moci platit školné za svého 14letého syna Matthewa. Podrobnosti o příčinách květnové sebevraždy přineslo vyšetřování, o jehož výsledcích v pátek informuje list Daily Mail.

Foto: , Novinky

Kvůli sebevraždě uzavřela policie stanici metra

Článek

Buffoni skočil pod metro v květnu. Vyšetřování ukázalo, že o sebevraždě přemýšlel už dříve, dokonce začátkem roku napsal dopis na rozloučenou, nakonec ale od svého plánu ustoupil.

V květnu Buffoni cestou do práce nezamířil na stanici Waterloo, aby odtamtud došel do své kanceláře, ale jel na stanici Lambeth North, kde vystoupil z vlaku metra a na nástupišti počkal, než přijede další.

Aby syn mohl ukončit vzdělání, museli jsme si vzít další půjčku ve výši 60 000 liber (1,8 miliónu Kč), za kterou jsme ručili domem.

Policista Steve Tucker vypověděl: “Když vlak vjížděl do stanice, skočil do kolejiště. Strojvůdce okamžitě aktivoval nouzovou brzdu, ale nebyl schopný vlak zastavit.“ Právník na místě zemřel.

O důvodech sebevraždy promluvila padesátiletá vdova Nicola. Řekla, že její manžel bral asi rok antidepresiva a prášky na spaní, u nichž měla pocit, že se na nich stává závislý. V únoru sám žádal, aby byl kvůli své vlastní bezpečnosti hospitalizován na psychiatrii.

Vdova dodala, že do depresí se dostal kvůli krizi, jeho právní firma zaměřená na pomoc imigrantům už nepřinášela někdejší zisky: „Jeho podnikání zasáhla recese a on se velmi obával naší finanční situace. Naše děti jsou na soukromých školách a museli jsme být opatrní na peníze. Aby syn mohl ukončit vzdělání, museli jsme si vzít další půjčku ve výši 60 000 liber, za kterou jsme ručili domem.“

Syn Matthew chodil na prestižní školu Charterhouse, kde se platilo školné ve výši 30 000 liber (asi 900 000 korun) ročně. Další peníze stála přípravka pro desetiletou Francesku.

„Uvažoval o tom, že bychom měli prodat dům a posílat děti do státní školy, abychom přežili z nižších příjmů,“ řekla vdova.

Paradoxem je, že krátce před sebevraždou řekl své sestře, že se jeho stav zlepšil. Dostal nové antidepresivum venlafaxin.

Koroner Sarah Ormondová Walsheová, která vyšetřovala příčiny smrti, na závěr uvedla. „Vypadá to, že mu náhle nečekaně proběhly hlavou temné myšlenky. I když už dříve napsal dopis na rozloučenou, nevypadá to, že by to plánoval.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám