Hlavní obsah

Angličané se s rozvolněním rozjeli, hospodám už dochází pivo

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anglie

Od poloviny dubna se venkovní prostory hospod v Anglii znovu otevřely – přilákaly tolik hostů, že hospodští mají nouzi o točený zlatavý mok.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Poptávka v prvních několika týdnech překonala veškeré předpovědi,“ řekl deníku Financial Times Phil Urban, výkonný ředitel největšího řetězce hospod Mitchell & Butlers. „Dodavatelé nejsou schopni zásobovat dostatečně rychle.“ Nyní začali přivádět své vlastní podniky do nejnavštěvovanějších hospod.

Michaela Hickeyová, manažerka baru v Londýně, řekla, že má obvykle na skladě 26 různých druhů točeného piva. Minulý týden však nabídka klesla na 15. Kromě toho poptávka v sesterské restauraci stoupla natolik, že Hickeyová tam musela poslat jeden sud autobusem.

Anglie mírní covidová opatření. Podmínkou jsou dva testy týdně

Koronavirus

Slunečné počasí posledních týdnů a uvolněná kontaktní omezení naplnily pivní zahrádky i o večerech i během týdne, nikoli jen v pátek či o víkendu. Pouze asi 40 procent z 37 500 britských hospod má však dostatek venkovního prostoru k opětovnému otevření v souladu s pandemickými opatřeními.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám