Hlavní obsah

Afghánec podezřelý z vraždy německé studentky prý napadl dívku už v Řecku. Atény mlčely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Freiburg

Sedmnáctiletý afgánský azylant, který podle policie v polovině října v německém Freiburgu znásilnil a zavraždil devatenáctiletou studentku, se obdobného činu dopustil už v Řecku. Soud mu za to uložil desetiletý trest, z vězení se ale dostal už po roce a půl a odcestoval do Německa. A tamní média se teď ptají, jak je možné, že Řekové na nebezpečného migranta neupozornili.

Foto: Profimedia.cz

Maria Ladenburgerová. Bylo jí devatenáct, studovala medicínu a pomáhala uprchlíkům.

Článek

S informací o tom, že se měl Afghánec Hussein K. dopustit útoku na ženu už v Řecku, přišel magazín Stern. Napsal, že nezletilý Afghánec už v roce 2013 na Korfu blíže nespecifikovaným způsob napadl studentku. Jak je možné, že se dostal na svobodu už po roce a půl, když dostal 10 let vězení, není jasné.

Že jde o téhož muže, navíc prozatím tvrdí jen německá média, oficiální místa to nepotvrdila.

Foto: Patrick Seeger, ČTK/AP

Místo, kde bylo nalezeno tělo mrtvé studentky

Podle listu Badische Zeitung už vyšetřovatelé možnou souvislost obou případů prověřují, jelikož je ale třeba spolupráce s řeckou stranou, bude to nějakou dobu trvat. Policejní mluvčí Laura Riskeová řekla Dutsche Welle, že strážci zákona porovnali vzorky DNA pachatele, který zřejmě ve Freiburgu znásilnil medičku, s evropskou databází. Shodu nenašli.

Mladík svou oběť podle vyšetřovatelů znásilnil v noci, když se vracela domů z večírku. [celá zpráva] Mrtvola byla druhý den nalezena v řece. Není zatím jasné, zda dívku vrah rovnou utopil, nebo ji do řeky hodil v bezvědomí se stejným následkem. Studentka se přitom aktivně podílela na pomoci pro uprchlíky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám